top of page

RECENT POSTS: 

Ultimate


Olemme päässeet pari kertaa pelamaan Ultimatea paikallisten fysioterapiaopiskelijoiden kanssa. Olen tainut kerran meidän koulussa, Saimaan ammattikorkeakoulussa kokeillla Ultimatea. Frisbeen kiinni ottaminen on helpompaa kuin sen heittäminen. Meitä oli kuitenkin opastamassa innokas seniori fysioterapiaopiskelija, joka on harrastanut Ultimatea pidempääkin. Olemme oppineet nyt kaksi tapaa miten frisbeetä heitetään, mutta joskus frisbee tahtoo mennä omia menojaan. Janskulla selkeästi enemmän hallussa tuo heittäminen, minulla vaikuttaa tuulensuunta ja sääolosuhteet mihin frisbee tahtoo lentää ;)

Kenttä missä olemme pelanneet on hyvin iso, lähellä yliopistollista sairaalaa. Kentälle tulee muita ihmisiä liikkumaan. Lähinnä olemme nähneet nuoria ja lapsia jalkapallojoukkueita harjoittelemassa. Joskus kentällä saattaa olla myös ihmisten sijasta eläimiä, kuten hevosia laiduntamassa, mutta se on "okei".

Toisena lempi paikkanamme pelikentäksi on "Oval" - maailman makein urheilukenttä, jossa joka päivä klo 16.15 alkaa soimaan kunnon musiikki, jonka tahdissa ihmiset urheilevat ja viettävät aikaa myöhään iltaan asti. Joskus joudumme maksamaan sisäänpääsyn, sillä emme ole paikallisia opiskelijoita - tämä maksu on kokonaiset 20 senttiä :D

Ultimaten pelaaminen on kuitenkin ollut hyvin hauskaa ja eikä itse voittaminen tai suorittaminen ole pääasia. Opiskelijat ovat hyvin hauskoja ja elävät hetkessä kiinni. Pelaamisessa myös huomaa sen vaikka aina englannin kieli ei aina suju tai emme löydä sanoja niin nauru tarttuu. Joskus voi klikata ihmisen kanssa sen pidempiä vitsiä kertomatta :)

Opiskelijoilla on hyvin pitkiä päiviä sairaalassa ja joskus työt tuppaavat heillä jäämään kotityöksi. On kuitenkin ilo huomata, että he jaksavat vapaa-ajalla tehdä asioita yhdessä ja nauttia toisistaan. Täällä liikkuminen otetaan enemmänkin pelejen ja lajien kautta. Liikkuminen on hauskaa!


bottom of page