top of page

RECENT POSTS: 

White Sandbar

Tehtiin yksi päivän reissu kohti Baista, White Sandbaria. Mukanamme oli kaksi muuta australialaista lääketieteen opiskelijaa. Vuokrattiin vene kohti White Sanbaria. Vene ei kuitenkaan startannut heti ja jouduimme odottamaan loppuun palanutta akkua. Pienen odottelun jälkeen lähdimme matkaan.

White Sandbarilla ei ollut onneksi sinä päivävä hirveesti turisteja. Sää oli pilvinen, mutta aurinko pikahteli välillä taivaalta. White Sandbariin ajaa veneellä noin 15 minuuttia Baiksen kaupungin satamasta. Veden pinta madaltuu ja hiekan voi nähdä läpikuultavan veden alta. Bungalo taloja on rakennettu veden päälle. Niissä voisi myös yöpyä rahaa vastaan. Vietimme pari tuntia ihmetellen kaunista merta ja eväitä syöden.

Veneen kuljettamme ehdottivat, jos lähtisimme merelle jos siellä näkyisi delsiinejä. Olimme kuulleet aikaisemmin, että nyt ei ole hyvä aika vuodesta nähdä delfiinejä , mutta lähdimme silti yrittämään. Sää muuttui hyvin tuuliseksi ja vene meni aaltojen mukana ylösalaisin. Minua pelottia jos vene kaatuisi, mutta Jansku hymyile varmasti etttei vene voisi kaatua. Tuuli yltyi ja vettä alkoi roiskimaan melkein jokaisen aallon kohtaan. Meille alkoi tulla pikku hiljaa kylmempi ja aina vain kylmempi. Tuuli ja vesiroiskeet tuntuivat niin kylmiltä. Sitten huomasimme Janskun kanssa että tärisimme kylmyydestä ja iho alkoi menemään enemmän siniseksi. Aika ironista, että meille suomalaisille alkoi tulla hypotermian oireita Filippiineillä :D:D Mutta olimme niin kylmissämme. Heti kun pääsimme takaisin, White Sandbariin meidän piti hypätä veteen uimaan sillä vesi tuntui lämpimämmältä kuin ilma. Toinen australialaisista avasi puhelimen ja hän oli saanut tekstiviestin mieheltä, jolta vuokrasimme veneen, että ei kannata mennä merelle, koska se ei olisi turvallista kovan tuulen takia.. Onneksi sain tietää tämän vasta jälkeen päin sillä pelkäsin siis ihan syystä veneessä.

Reissu oli kyllä kiva vaikka paleltiinkin välillä. Suosittelen kohdetta ketkä haluavat etsiä paratiisipaikkoja! Mutta menkää hyvän sään aikaan!;)


bottom of page