top of page

RECENT POSTS: 

Töitä, töitä ja töitä...

Auringosta nauttimisen lisäksi teemme töitä -PALJON.

Fysioterapia täällä on hyvin erilaista, niinkuin osasimmekin odottaa. Samaa on, että potilaita hoidetaan klinikkamaisesti ja fysioterapeutit kiertävät tämän lisäksi eri osastoilla tapaamassa potilaita, mutta siihen fysioterapia jääkin.

Sairaalassamme fysioterapiaopiskelijat ovat työntekijöitä ja varsinaiset fysioterapeutit (2 kpl) vain tarkastelevat työnlaatua ja hyväksyvät kirjaukset asiakastapausten jälkeen. Fysioterapeutit toimivat ikäänkuin mentoreina. Kovassa suosiossa ovat fysikaaliset hoidot, kuten sähköhoidot, ultraääni, lämpöpakkaukset ja parafiini.

Toimitila fysioterapeuteilla on ainoastaan yksi huone, jossa on vastaanottotiski, kolme sänkyä asiakkaita varten ja paljon tuoleja. Opiskelijoita on tällä hetkellä noin 10 ja tämän lisäksi kaksi fysioterapeuttia. Me toimimme myös tämän tiimin jäseninä ja lisäksi vielä vapaaehtoisia käy auttamassa sairaalalla fysioterapeutteina - tulevaisuuden työpaikan perässä.

Me suomalaisina olemme tottuneet tarkkoihin kellonaikoihin. Se mikä sovitaan, niin pitää. Täällä kellonajat ovat suhteellisia, jos haluaisimme oikeasti lähteä töistä klo 15.00, tulisi meidän sanoa, että haluamme lähteä klo 14.00. Työpäivät tuppaavat siis venymään..Meidän ei auta valittaa, sillä kanssamme töitä tekevät opiskelijat tekevät töitä meitä pidempään ja jatkavat töitään vielä kotona. Sääntönä on, että kaikkien päivän asiakkaiden kirjausten tulee olla valmiita saman päivän aikana. Ja jotta tämä ei olisi niin helppoa, niin kaikki kirjaukset suoritetaan ensin huolellisesti käsin ja tämän jälkeen ne siirretään koneelle kotona, sillä sairaalassa ei yhtäkään tietokonetta ole. Fysioterapeutille kuuluu kaikki asiakkaan tietojen kirjoittaminen nimestä lähtien - käsin. Suomessakin useasti kirjaaminen on tuntunut harjoitteluissamme haastavalta, mutta tämän jälkeen se ei ole mitään tähän verrattuna.

Kirjaamiseen liittyviä sääntöjä on paljon. Täällä sanotaan "PT-notes", kun tarkoitetaan kirjaamista. Koska kaikki tehdään käsin ei virheitä saisi olla. Kirjaaminen vaatii tarkkuutta ja vie aikaa. Onneksi tukenamme ovat opiskelijat, jotka jaksavat auttaa meitä hymy huulilla jokaisessa vaikeassa tilanteessa. #Luckygirls


Comentários


bottom of page