top of page

RECENT POSTS: 

#kohteessa

Ensimmäinen aamu kohteessa alkoi aamupalalla hotellissa. Eniten meitä jännitti kahvin maku - joka onneksemme oli juotavaa! Klo 12.00 aikaan Work the World järjestöstä tuli kuljettaja hakemaan meitä kohti uutta kotiamme. Hikisen, mutta hyvin nukutun yön jälkeen olo oli odottava ja positiivinen. Auringinvaloon ja palmujen katveeseen on mukava herätä :)

Talo on vaalea kivitalo, jossa asumme muiden terveysalan opiskelijoiden kanssa yhdessä. Tällä hetkellä meitä on talossa ainoastaan kuusi, joten tilaa on runsaasti. Jaamme huoneemme yhden Uudesta-Seelannista tulleen tytön kanssa. Talossa on oma taloudenhoitaja, joka jopa petaa sängyt puolestamme-meitä hemmotellaan! Valittamista ei ruoka puolestakaan ole, sillä heräämme valmiiseen aamupala pöytään klo 6.30 ja illastamme klo 18.30 valmiissa pöydässä - jos meitä ei tunnista palattuamme Suomeen, johtuu se varmasti ruuasta :D

Talolla vastaanotto oli lämmin, niin henkilökunnan, kuin opiskelijoidenkin puolesta. Ensimmäinen päivä sujui tutustuessa taloon ja ympäristöön. Ensimmäinen harjoittelupäivämme oli orientaatio sairaalassa, jonka jälkeen lähdimme kaupunkikierrokselle. Iloksemme huomasimme, että olimme jo ensimmäisenä iltana onnistuneet koluamaan monta paikkaa lähistöltämme. Sairaala oli melkoinen shokki- niin erilaista kuin Suomessa! Olimme kuitenkin valmiita ottamaan haasteen vastaan!

Ensimmäinen varsinainen työpäivä oli kiireinen ja sai aikaan monenlaisia tunteita. Sairaala on Suomeen nähden alkeellinen ja moni asia kauhistuttaa, mutta samalla sairaala on positiivinen ja miellyttävä paikka, sillä siellä olevat ihmiset ovat täynnä positiivisuutta ja ystävällisyyttä! Asiakkaat ovat motivoituneita tulemaan kuntoon ja henkilökunta on kannustavaa ja ennenkaikkea iloista- wau!Saimme seurata kävelyharjoituksia, joita ohjeisti kolme fysioterapeuttia samaan aikaan. Koko terapiakerta oli täynnä naurua ja ylävitosia- liikutuimme tämän nähdessämme :)

Sairaalaan pääsemme "tricyklellä", joka muistuttaa Thaimaan "tuk-tukkeja". Matka sairaalaan kestää noin 10 minuuttia. Menemme sairaalalle klo 8.00 ja pääsemme kotiin klo 15.00. Maanantaisin ja tiistaisimme nautimme Cebuanon -kielentunneista kielenopettajamme johdolla talossamme. Kielen opetteleminen on hauskaa ja hyödyllistä harjoittelua ajatellen.


Comments


bottom of page